Zoekplatform FILM.NL voor films en series van start

Zoekplatform FILM.NL voor films en series van start


Gebaseerd op persbericht van Filmdistributeurs Nederland
Het platform FILM.NL is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. FILM.NL is een gratis app en website, die gebruikers veilig en snel naar alle beschikbare films en series in Nederland leidt. 

FILM.NL is een zoekmachine die de consument naar al het legaal aanbod van series en films leidt, van bioscoop en DVD of BluRay tot on demand en TV. FILM.NL is een uniek samenwerkingsproject van bedrijven en instellingen uit de Nederlandse entertainmentsector en heeft geen commercieel oogmerk. FILM.NL is gratis en heeft een gidsfunctie; er wordt niet op geadverteerd en men kan er geen films en series streamen of downloaden. Zowel het aantal films en series als het aantal aanbieders wordt voortdurend uitgebreid.

De tool wordt gelanceerd met een campagne getiteld ‘Kijk Niet Zo Moeilijk’,  waarin een serieus appèl wordt gedaan op de film- en serieliefhebber met tegelijkertijd een dikke knipoog.

De activiteiten van Stichting Film.nl zijn mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds, het Abraham Tuschinski Fonds, Filmdistributeurs Nederland (FDN), Filmproducenten Nederland (FPN), verschillende internetaanbieders, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Economische Zaken.

Recentelijk heeft Stichting Filmonderzoek een onderzoek uitgevoerd naar het thuiskijkgedrag van Nederlanders. Hieruit blijkt onder meer dat iets meer dan de helft van de Nederlanders (16+) betaalt voor het thuis kijken van films, waarvan circa een derde ook illegaal films kijkt. In totaal maakt 22% van de Nederlanders (16+) gebruik van illegale diensten om film te kijken. Houdt onze website in de gaten voor meer informatie.