Bezoekers het Concertgebouw en TivoliVredenburg ervaren bezoek als zeer veilig

Bezoekers het Concertgebouw en TivoliVredenburg ervaren bezoek als zeer veilig

Foto: Luca Lago / Unsplash


Sinds juni is het weer toegestaan om naar concerten, musea en bioscopen te gaan. Daarbij blijven de voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus, zoals 1,5 meter afstand houden, wel van kracht. De vraag is hoe mensen hun bezoek ervaren met deze maatregelen. Het Concertgebouw en TivoliVredenburg hebben onderzoek gedaan naar het veiligheidsgevoel van hun eigen bezoekers. De resultaten laten zien dat mensen hun bezoek als zeer prettig hebben ervaren. Maar liefst 96% van de 2.000 ondervraagde bezoekers geeft aan dat ze dankzij de doorgevoerde maatregelen een veilig gevoel hadden tijdens hun bezoek.

Dat gevoel van veiligheid komt volgens de bezoekers vooral door de duidelijk aangegeven looproutes, de verkregen instructies voor en tijdens het bezoek en de begeleiding van de medewerkers. De bezoekers gaven daarnaast aan dat een bezoek ze een VIP-gevoel gaf. Het bezoek voelde huiselijk, exclusief en intiem.

Voor de industrie is het uiteraard goed om te horen dat de bezoekers van het Concertgebouw en TivoliVredenburg zich veilig voelen en hun bezoek als extra speciaal ervaren. Echter, de 1,5 meter regel zorgt er tegelijkertijd voor dat een groot aantal plekken in concert-, theater- en bioscoopzalen niet bezet kan worden. Daardoor ligt de toegestane bezetting van een zaal vele malen lager dan de totale capaciteit.

Bron: Het Concertgebouw / TivoliVredenburg