Stichting Filmonderzoek heet nu Filmonderzoek Nederland

Stichting Filmonderzoek heet nu Filmonderzoek Nederland

Foto: Bart Sadowski / Adobe Stock


Stichting Filmonderzoek is altijd een vaste waarde geweest in de Nederlandse filmindustrie. Zo heeft de stichting in de afgelopen jaren tal van onderzoeken uitgevoerd voor een verscheidenheid aan organisaties. 26 jaar na de oprichting van de Stichting vinden we het tijd voor een nieuwe stap. En daar hoort volgens ons ook een nieuwe naam bij: Filmonderzoek Nederland.


In beginsel behoudt Filmonderzoek Nederland dezelfde functie als Stichting Filmonderzoek: we zijn en blijven een onafhankelijk onderzoeksbureau gericht op de Nederlandse filmindustrie. We willen echter de komende tijd meer gaan doen. Zo gaan we op het gebied van onderzoek meer de samenwerking aan met onze onderzoekspartners. Op die manier kunnen we klanten onderzoeksmogelijkheden blijven aanbieden die passen in het hedendaagse onderzoeksklimaat en het beste aansluiten op hun onderzoeksvraag.

Daarnaast willen we de Nederlandse filmindustrie goed op de hoogte blijven houden van de laatste ontwikkelingen en trends als het gaat om VOD, innovaties in bioscopen, box office, nieuwe technologie├źn etcetera. Dat gaan we niet alleen doen aan de hand van nieuwsberichten en analyses van bezoek- en recettecijfers; in de toekomst willen we ook artikelen gaan publiceren waarin we bepaalde onderwerpen verdiepen en waar nodig vertalen naar een Nederlandse context.

Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo. Daarnaast hebben we de website een flinke opfrisbeurt gegeven. Welkom bij: