Sterk openingsweekend Tom & Jerry in de VS. Is dit het gehoopte kantelpunt?

Sterk openingsweekend Tom & Jerry in de VS. Is dit het gehoopte kantelpunt?

Foto: Tom & Jerry / © Warner Bros. 2021


Optimisme heerst na een (relatief) sterk openingsweekend van ‘Tom and Jerry’ in Amerikaanse bioscopen. Na ‘Wonder Woman 1984’ is dit de tweede film die in de afgelopen tien maanden meer dan $10 miljoen aan box office wist te behalen. Dat terwijl de film ook beschikbaar is op HBO Max en slechts 42% van de bioscopen open zijn in de Verenigde Staten (volgens Comscore).

Volgend weekend wordt opnieuw zeer interessant. Dan komt Disney met de release van ‘Raya and the Last Dragon’. Net als ‘Tom and Jerry’ wordt dit een simultane release in de bioscoop en op Disney+. In tegenstelling tot ‘Tom and Jerry’ moet voor de film op Disney+ wel een extra geldbedrag betaald worden bovenop de bestaande abonnementskosten.

Wat de bioscooprelease van ‘Raya and the Last Dragon’ nog een boost kan geven is het goede nieuws dat de bioscopen in New York vanaf 5 maart weer beperkt open mogen gaan. New York geldt als één van de belangrijkste bioscoopmarkten in de Verenigde Staten.

Dergelijke positieve berichten zijn in Nederland voorlopig helaas nog niet aan de orde. De hoop is dat de bioscopen ten minste voor het paasweekend weer open mogen. Ook in andere Europese landen is dit nog een optie, al mikt Groot Brittannië pas op een heropening halverwege mei.

Bronnen:
Box Office Mojo
Variety
BBC