'Steeds meer vertrouwen in een bioscoopbezoek in de Verenigde Staten'

'Steeds meer vertrouwen in een bioscoopbezoek in de Verenigde Staten'

Foto: Krists Luhaers / Unsplash


Het vertrouwen in een bioscoopbezoek stijgt onder Amerikaanse bioscoopbezoekers naar het hoogste punt sinds het begin van de coronacrisis. Dat blijkt uit de meest recente trendmeting van de National Research Group (NRG).

Het onderzoeksbureau meet sinds het begin van de coronacrisis het sentiment onder Amerikaanse bioscoopbezoekers. Uit de laatste meting blijkt dat 57% zich zeer of enigszins goed voelt over het kopen van een bioscoopkaartje. Daarnaast geeft een stijgend aandeel Amerikaanse bioscoopbezoekers aan (nu 68%) dat ze van plan zijn om binnen drie maanden weer naar de bioscoop te gaan.

Het is zeer aannemelijk dat de heropening van een groot aantal bioscopen in de Verenigde Staten veel effect heeft op dit positieve sentiment. Na New York zijn nu ook een groot aantal bioscopen in Los Angeles weer geopend. Daarbij gelden nog wel strenge regels als het gaat om de maximale capaciteit aan bezoekers.

De heropening van de bioscopen in de Verenigde Staten heeft ook een positief effect op de box office. Die begint per week weer langzaam te stijgen, al is het verschil met voor de coronacrisis nog wel groot. De ogen zijn nu gericht op ‘Godzilla vs. Kong’. De potentiële blockbuster van Warner Bros. zou zo maar eens boven de $20 miljoen kunnen openen, denken analisten.

Bron: The Hollywood Reporter