Dick Spruitenburg wint Scriptieprijs!

Dick Spruitenburg wint Scriptieprijs!


Dick Spruitenburg wint de 2e dr. J. Ph. Wolff Scriptieprijs voor zijn studie naar de impact van peer-to-peer downloaden op de filmindustrie.

Dinsdag 27 september 2016 vond tijdens de bijeenkomst “Jong Publiek en Nieuw Talent” op het Nederlands Film Festival de uitreiking plaats van de tweede dr. J. Ph. Wolff Scriptieprijs voor onderzoek naar de Nederlandse filmsector. De uitreiking werd voorafgegaan door korte presentaties van de drie finalisten. De drie genomineerden zijn door Filmonderzoek geselecteerd uit tien inzendingen en vervolgens beoordeeld door een jury, bestaande uit Marieke Jonker, Sandra den Hamer en Wim Bekkers. De jury prees de hoge kwaliteit van de geselecteerde scripties en de relevantie ervan voor de Nederlandse filmsector.

Uiteindelijk werd Dick Spruitenburg aangewezen als winnaar vanwege de relevantie, innovativiteit en interdisciplinariteit van zijn onderzoek. De scriptie koppelt empirisch onderzoek aan juridische beleidsaspecten en vormt daarmee een belangrijke meerwaarde voor de branche. Uit handen van juryvoorzitter Marieke Jonker ontving Dick Spruitenburg een cheque ter waarde van 2.000 euro.

De scriptieprijs is een initiatief van Stichting Filmonderzoek om onderzoek naar de filmsector te stimuleren. De prijs draagt de naam van de oprichter van Stichting Filmonderzoek, ter ere van zijn jarenlange inzet voor onderzoek in de filmsector. Het geldbedrag behorend bij de prijs is tevens mogelijk gemaakt door de heer Wolff.

De volgende afstudeerprojecten waren genomineerd voor de Scriptieprijs:

Taking Care of Kauwboy’s Nest: een scriptie van Mireille Rooijendijk over de positie van de Nederlandse arthouse jeugdfilm in de Nederlandse markt.
pdficon_smallerDownload

De opkomst van het multiplex: een scriptie van Rick van Hees over het verband tussen de opkomst van multiplexen en stijgende bezoekersaantallen in de Nederlandse bioscoopbranche.
pdficon_smallerDownload

Intellectuel Property and the Film Industry: een scriptie van Dick Spruitenburg over de impact van downloaden van films via peer-2-peer netwerken op de markt.
pdficon_smallerDownload

Winnaar Dick Spruitenburg met juryvoorzitter Marieke Jonker
Winnaar Dick Spruitenburg met juryvoorzitter Marieke Jonker
winnaar Dick Spruitenburg met moderator Isolde Hallensleben
Winnaar Dick Spruitenburg met moderator Isolde Hallensleben