Nederland eerste land in Europa waar Disney+ beschikbaar wordt

Nederland eerste land in Europa waar Disney+ beschikbaar wordt

Foto: Vidar Raic / Pixabay


De nieuwe streamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in Nederland. Hiermee zijn wij het eerste land in Europa waar de streamingdienst gebruikt kan gaan worden.

Prijs lager dan Netflix
Disney+ gaat in Nederland €6,99 kosten, vergelijkbaar met de prijs in Canada ($8,99) en de Verenigde Staten ($6,99). Daarvoor kun je alle content in HD of 4K kijken. Ter vergelijking: voor een dergelijk abonnement betaal je bij Netflix € 10,99. Het is dus duidelijk dat Disney probeert te concurreren op prijs.

Disney verwacht dat hun service binnen twee jaar in alle grote internationale markten beschikbaar zal zijn. Het aanbod zal bestaan uit grote titels, evenals originele producties en oude(re) content uit hun catalogus.

Onderzoek naar invloed VOD
Of Nederlanders bereid zijn om over te stappen naar Disney+ is uiteraard nog afwachten. Binnenkort starten we een onderzoek naar het gebruik van VOD onder Nederlanders. In dat onderzoek zal onder andere onderzocht worden hoe Nederlanders denken over de overvloed aan streamingsdiensten die eraan komen, in welke gevallen ze bereid zijn om over te stappen naar een andere dienst en in hoeverre hun VOD-gebruik invloed heeft op de frequentie van hun bioscoopbezoek.

Bekijk op Facebook de introductietrailer van Disney+.

Bron: Variety