‘Grote campagne met acteurs en filmmakers moet Amerikanen weer naar de bioscoop trekken’

‘Grote campagne met acteurs en filmmakers moet Amerikanen weer naar de bioscoop trekken’

Foto: Ronny Coste / Unsplash


Na een periode van elf weken zijn de meeste bioscopen en filmtheaters in Nederland sinds gisteren (1 juni) weer open. Door het gebrek aan blockbusters en de strenge maatregelen is het uiteraard nog afwachten in hoeverre het publiek de weg naar de bioscoop weer weet te vinden. Met een groot aantal reserveringen voor de komende week zijn de eerste tekenen in ieder geval hoopvol. Ook in de Verenigde Staten wil men graag dat het publiek weer in groten getale naar de bioscoop gaat. Daarom wordt er momenteel gewerkt aan een campagne om het bioscoopbezoek te stimuleren.

De momenteel nog naamloze campagne is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende studio’s, exploitanten, regisseurs en acteurs. Greg Foster, voormalig CEO van IMAX, overziet het initiatief. Ondanks dat er nog maar weinig inhoudelijke details bekend zijn, weet Variety al wel te melden dat de betrokkenheid van bekende namen een groot onderdeel zal zijn van de campagne. In advertenties zullen zij het publiek aansporen om weer terug te keren naar de bioscoop en stilstaan bij de verschillende veiligheidsmaatregelen. De onderliggende boodschap van de campagne zal zijn dat bioscopen ernaar uitkijken om weer bezoekers te verwelkomen en dat ze er alles aan zullen doen om een bezoek veilig te laten verlopen.

De National Association of Theatre Owners (NATO) is verantwoordelijk voor het bijbehorende marketingmateriaal. De focus van de campagne zal in eerste instantie liggen op de Verenigde Staten, al zullen de materialen volgens Variety ook gedeeld worden met buitenlandse distributeurs en bioscopen. Of Nederlandse partijen zullen aanhaken bij het initiatief is niet bekend.

Nederlandse campagne
Ook in Nederland loopt er momenteel een campagne om het bioscoopbezoek weer te stimuleren: Celebrate Cinema. Op initiatief van Holland Film Nieuws delen verschillen acteurs en regisseurs (waaronder Monic Hendrickx en Maria Peters) hun passie voor het witte doek in de hoop Nederlanders weer enthousiast te maken voor een bezoek aan de lokale bioscoop of het filmtheater.

Bronnen:

Holland Film Nieuws
Variety