Filmthuis officieel van start

Filmthuis officieel van start


Filmthuis, ‘de online zaal van het filmtheater’, is deze maand officieel van start gegaan. Naar aanleiding van de resultaten van het gebruikersonderzoek dat Filmonderzoek heeft uitgevoerd in zomer 2015, heeft Herrie Film & TV besloten het initiatief een vervolg te geven.

Het initiatief Filmthuis startte als experiment met een ‘day and date’-release van de film ZOMER. In zes filmtheaters werd de film gelijktijdig aangeboden in de theaterzalen en on demand via de websites van de deelnemende filmtheaters. Middels een gebruikersonderzoek onder de kijkers van deze film heeft Stichting Filmonderzoek onderzocht wat de potentie is van Filmthuis. Uit de resultaten bleek dat Filmthuis volgens de meeste testgebruikers de ervaring van een bezoek aan het filmtheater niet zou kunnen vervangen, maar dat het wel een praktisch alternatief is.

Filmthuis is nu officieel van start gegaan met inmiddels 13 deelnemende filmtheaters. Voor €8,50 per film zijn de nieuwste films 24 uur per dag online te zien. Het aanbod wordt hierbij bepaald door de filmtheaters.

Deelnemende theaters zijn De Lieve Vrouw (Amersfoort), Het Ketelhuis (Amsterdam), EYE (Amsterdam), Rialto (Amsterdam), De Balie (Amsterdam), Chassé Cinema (Breda), Filmhuis Den Haag (Den Haag), Concordia (Enschede), Filmschuur (Haarlem), Filmtheater Hilversum (Hilversum), Lux (Nijmegen), LantarenVenster (Rotterdam) en ’t Hoogt (Utrecht).

Download hier het rapport: Gebruikersonderzoek Film(t)huis voor Herrie Film en TV.