Download de genomineerde scripties voor de Scriptieprijs

Download de genomineerde scripties voor de Scriptieprijs


Dinsdag 27 september 2016 vond tijdens de bijeenkomst “Jong Publiek en Nieuw Talent” op het Nederlands Film Festival de uitreiking plaats van de tweede dr. J. Ph. Wolff Scriptieprijs voor onderzoek naar de Nederlandse filmsector. De uitreiking werd voorafgegaan door korte presentaties van de drie finalisten. De drie genomineerden zijn door Filmonderzoek geselecteerd uit tien inzendingen en vervolgens beoordeeld door een jury, bestaande uit Marieke Jonker, Sandra den Hamer en Wim Bekkers. De jury prees de hoge kwaliteit van de geselecteerde scripties en de relevantie ervan voor de Nederlandse filmsector.

Download hier de genomineerde scripties voor de Scriptieprijs:

pdficon_smaller

Taking Care of Kauwboy’s Nest: een scriptie van Mireille Rooijendijk over de positie van de Nederlandse arthouse jeugdfilm in de Nederlandse markt.
Download

pdficon_smaller

De opkomst van het multiplex: een scriptie van Rick van Hees over het verband tussen de opkomst van multiplexen en stijgende bezoekersaantallen in de Nederlandse bioscoopbranche.
Download

pdficon_smaller

Intellectuel Property and the Film Industry: een scriptie van Dick Spruitenburg over de impact van downloaden van films via peer-2-peer netwerken op de markt.
Download