'Amerikanen willen minder trailers in de bioscoop'

'Amerikanen willen minder trailers in de bioscoop'

Foto: Jake Hills / Unsplash


The Hollywood Reporter deed in samenwerking met onderzoeksbureau Morning Consult onderzoek naar de wensen van Amerikanen als het gaat om het aantal trailers dat wordt getoond in bioscopen. Wat blijkt? Men vindt drie trailers meer dan genoeg.

In het onderzoek geeft de meerderheid van alle Amerikanen (59%) tussen de één en drie trailers te willen zien alvorens de film start. Dat is een stuk minder dan dat er nu gemiddeld worden getoond: volgens The Hollywood Reporter ligt dat aantal namelijk tussen de vijf en acht. En ondanks dat de gemiddelde lengte van films in de afgelopen tijd is gestegen, is dat aantal niet veranderd.

Hoe ouder, hoe minder trailers men wil
Leeftijd speelt duidelijk een rol speelt in de voorkeur. Simpel gezegd: hoe ouder men is, hoe minder trailers men wil zien. Van alle leeftijdsgroepen zijn jongeren (18-22 jaar) en jongvolwassenen (23-38 jaar) relatief gezien nog het meest enthousiast over het tonen van meer trailers (vier tot zes). Maar zelfs onder deze groep hebben de meesten een voorkeur voor één tot drie trailers.

De situatie in Nederland
Over het algemeen worden er in Nederlandse bioscopen minder trailers getoond dan in Amerika. Hoeveel trailers men in Nederland maximaal wil zien is tot dusver nog niet onderzocht.

Bron: The Hollywood Reporter