'Aantal abonnees Amazon Prime Video groeide in april met 80%'

'Aantal abonnees Amazon Prime Video groeide in april met 80%'

Foto: Prime Video / © Amazon


Uit nieuw onderzoek van Telecompaper blijken VOD-diensten in de maand april een enorme abonnementsgroei doorgemaakt te hebben. In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar steeg het totale aantal nieuwe abonnees van alle diensten samen met vijftien tot dertig procent. Uiteraard heeft dit te maken met de huidige coronacrisis.

Amazon Prime Video immens populair
Ondanks dat alle VOD-diensten een groei laten zien, verschilt het aandeel per dienst enorm. Vooral Amazon Prime Video laat flinke groeicijfers zien: er kwamen zo’n tachtig procent meer abonnees bij. Deze stijging valt volgens Telecompaper te verklaren door aantrekkelijke prijs van het abonnement (€2,99 per maand), de bijbehorende televisiecampagne en de introductie van de Amazon webwinkel in Nederland. Ook Nederlandse diensten doen het goed: zo steeg het aantal abonnees van NLziet met ruim 30% en kregen Videoland en NPO Plus er ieder bijna een kwart meer abonnees bij.

Netflix bereikt meer dan 3 miljoen huishoudens
Lag het aantal abonnees van Netflix eind 2019 nog rond de 2,8 miljoen, inmiddels dat aantal ruim voorbij de 3 miljoen. Ook Disney+ laat goede cijfers zien (+19%). De enige dienst die weinig groei laat zien is AppleTV+. Volgens Telecompaper heeft dit mogelijk te maken met het (nog) beperkte aanbod.

Bron: Telecompaper