Trends en ontwikkelingen

Filmonderzoek Nederland beëindigt haar activiteiten per 1 september 2020. Onderzoek met een planning na deze periode kan helaas niet meer uitgevoerd worden. 

Meer zicht op de toekomst

Internationale trends en ontwikkelingen (zoals het toenemend aantal streamingdiensten, de introductie van nieuwe technologieën en korter wordende windows) volgen elkaar in rap tempo op. Deze veranderingen zijn ook van invloed op de Nederlandse film- en entertainmentindustrie. Hoewel het filmaanbod van oudsher het succes aanjaagt, spelen ook veel andere factoren een rol bij de keuze om bijvoorbeeld een film thuis of in de bioscoop te kijken. Dit maakt de markt voor veel organisaties behoorlijk onvoorspelbaar.

Bij Filmonderzoek Nederland zijn we dagelijks bezig met de laatste trends en ontwikkelingen in binnen- en buitenland op het gebied van film en andere vormen van entertainment. Daarnaast hebben we direct zicht op alle actuele bezoek- en recette cijfers. 
Wil je meer weten over een bepaalde trend of ben je op zoek naar een specifieke analyse van bezoek of recette? We helpen je graag verder.

Onze mogelijkheden

Desk research

Indien je meer inzicht wilt in een specifiek onderwerp, kunnen we desk research voor je uitvoeren. We beschikken hiervoor over een groot aantal (internationale) bronnen en contacten. We kunnen relevante informatie filteren, samenvatten en vertalen naar je persoonlijke situatie in een bondig rapport of een factsheet. 

Specifieke analyses en vragen

Heb je een specifieke vraag, bijvoorbeeld over de toegevoegde waarde van online ticketverkoop of historische ontwikkelingen in bezoek of recette van Nederlandse bioscopen? We staan je graag te woord. 

Filmonderzoek Nederland is lid van:

Onze opdrachtgevers