Ons team

Koen de Groot

Research consultant

Koen is een ervaren kwantitatief onderzoeker, data-analist en adviseur. Hij werkt momenteel als businesss intelligence analist bij de NVPI (de brancheorganisatie voor de Nederlandse entertainmentindustrie). Hij is nog één dag in de week werkzaam voor Filmonderzoek Nederland.

Koen is zeer goed bekend met de Nederlandse filmindustrie. Dat begon al op vroege leeftijd toen hij tijdens zijn studie Communicatie- en informatiewetenschappen werkte in een videotheek en later als servicemedewerker bij Pathé. Na zijn studie heeft hij enige tijd voor Eyeworks in de productie gewerkt voor een Nederlandse televisieserie en een buitenlandse telefilm. Daarnaast heeft hij als communicatiemedewerker voor de VARA gewerkt. 

Joost Kamer

Researcher

Joost is werkzaam als onderzoeker en houdt zich bezig met het verwerken van data, het schrijven van rapporten en analyses van de box office. Daarnaast ondersteunt hij bij het uitwerken van onderzoeksvragen en de ontwikkeling van vragenlijsten.

Joost heeft American Studies en Communication Science gestudeerd, beide met een specifieke focus op film en entertainment. Als onderdeel van zijn studie heeft hij scriptieonderzoek gedaan naar de effectiviteit van third-party endorsements (citaten
uit recensies) op filmposters. Daarnaast heeft hij een half jaar stage gelopen op de marketingafdeling van Pathé.